erk! gua nak tukar slanga "gua lu" boleh? boleh lah boleh lahhttp://www.smileycodes.info

i loikee!!

Thursday, February 24, 2011

hentam blogger kalau kamu LIKE!!

gambar terhiass

hentam blogger??? haqu tengok ramai gark yang suke hentamhentam blogger nie..isu nie memang laris lah dalam kalangan blogger.com ..macam goreng pisang dekat kampung paku laris tuh ..muhahahah~~
adess!! sangatt kesian la kan bile ader sesetengah blogger kene hentam sampai lebam...makin menjadijadi hentamhentaman yang di received oleh blogger terbabit..haishhh!!! haqu bace gark blogblog  yang di hentam kejam rejam oleh sesetengah sang anon ..ingattt!! sesetengah yerk!!! hee~~ semue nie punca dari ketidak puasaan hati la..diklasifikasikan sebagai dengki...benggang..dendam...memang statement yang berani mampos la kan dorang keluarkan..haqu sendiri pun tak mampu nak buat statement sampai sentapsentap uraturat sendi nie..tapi nak salahkan  kat sang anon 100% tak boleh gark ..nie fakta yee..

yela! kekadang haqu bace gark blogblog yang agk show OFF tu ini..mane tak..si anu nie asyikasyik ce citer pasaii kambeng mengawan tak sudahsudah lah..tak pun kucing dier tak makan nestum seminggu la..japjap bende yang same..memang nak kene hentam dengan sang anon la kan??? nak up date blog up date bebetol boleh tak?? *emo.. hahahhaha ..haqu taw blog sendiri tu hak individu tu sendiri ..lantak la kan dier nak ce citer pasai lembu ker kucing ker..chipmangkok ker sampai terbalik tertonggeng semue ker..eh! biar lah! tp..tp..tp biar berLIMIT siket baru orang bace pun enak menghayati adunan ce citer kamu tuu?? nie  kalau asyik ce citer sal kisah hidup sendiri memanjang baik ler private kan jer..hee~~ ye dak???

tapi pikir la kan..ape misi dengan visi kite buat BLOG?? adekah untuk mengshowOFF semua bende tiaptiap mase..tak kire tempat?? ataupun nak orang bace entri kite yang bernas lagi bergaya..unggul.
.mutu..bla..bla..bla..dengan harapan pembace dapat memperolehi sekelumit ilmu selepas membace entrientri kite?? haqu bukan baik sangat sampai nak tunding jari pade dier..dier..dier..dan dier tp kite nie sebagai manusie yang ader otak  akal pikiran..pikirlah la bebetul jangan main sembat memaner jerr kan?? tak baik lah macam tuh sayang..hidup nie kan kejap jer..sok luse kalau mati macam ner??? bak kate pepatah "harimau malaya mati meninggalkan belang,manusie mati meninggalkan name" so sebelum mati tuh hang pi lah tinggalkan name yang leklok siket...hee~~ peace no war!!

harimau betine~~
p/S :yela!! haqu nie bukan otaiotai sampai nak betulkan orang TAPI nie kan blog haqu lantak haqu la...kahkahkah :)) winkwink^^


http://www.smileycodes.info da...daaaaa

Tuesday, February 15, 2011

ERR .. HYE . SAYA BLOGGER BARU

    BEN ASHAARI           

holahola..haqu murid baru di sini yerkk!! kasik lagelage pipi jom..hahahahha
btw...kasik ramahtamah dengan haqu sikit..haqu sangat penyegan yerkk..*auta
haqu sangat lorat join segmen nie SBB.. abang Ben 10 cakap saper punyer FOLLOWER kurang 100 
boley join la segmen nie..kurangkurang boley lah up kan sikit follower kite 
yg ternyate menyayat hati gituu...ngehhehe~~~
saper mau join kasik hempap SINI okie!!!

sekian mari comolot..winkwink^^


http://www.smileycodes.info da...daaaaa

Monday, February 14, 2011

Main belakang =.=

awwww!!


Haqu tau ko..ko ko dan haqu memang suke main belakang..memang nikmat ah kan bile main belakang nie..tak der saper nampak tau pun dengar bile ko..ko..ko dan haqu bergabung main belakang nie..hari ini turn ko main belakang sok luse haqu lak yang main belakang..ko laki..haqu pompan..same jerp manusie??..main belakang tetap main bhaii..cume kuwat pelahan jep yg tentukan kelajuan kite semue…saper berani main depan kat si nie?? Ko??ko?? tau ko??? Haqu? memang tak la kan…Alaa…sume tak berani main depan kan??? Sebab pe?? Takut? Cuak?? Sentap?? Tau pun ko dgn haqu memang nak jage hati orang lain?? Jalan paling mudah main belakang…bende nie semue memang normal ..memang tak dapat nak nafikan la..dose memang dose la weii..main belakang bhaii…dose la..sejak zaman tokadam dulu..bende-bende nie memang darh melekat dari generasi ke generasi…okie haqu simpulkan satu keadaan yang boleh ko..ko dan ko paham…

Lokasi :buSTOP
Jam : 10 malam

Dua orang wanita berbaju kurung yang baru balik dari tempat kerja dari kilang keropok cap dara muda ..mereka sedang enak duduk di bustop sambil menunggu kemunculan bas yang terkencetkencet tuu ….

10mint…

Seseorang lelaki melintas di hadapan mereka tersenyum ke arah mereka..kemas.bergaya.unggul tapi…….sayangg tak der hidung*kesian

*bisikbisik minah kilang keropok cap dara muda

 "eh ko nampak tak?? Hidung dier dissapear larhh..hahahahaa" 

 "aah la weii…cancel jadik menantu pilihan mak haqu…kambing haqu  pun lagi lawa der…hahahahah"

 "tau tak pe..pastu ade hati nak senyum..darh macam tengorak batu bersurat haqu tengokk..hahhahahaha"

Biase lah..insan a.k.a manusie suke sangat main berlakang..kalau depan-depan tak lak ko kutuk dier kan?? Biase manusie kate kan..okie..kite same jep..bile nampak sesuatu tak kire yang ade kene mengene ke tak ker..ade jer nak complaincomplain..kutukkutuk…tu ini .haqu ko dan ko..same..tak de beze pun..pakai tudung tak pakai tudung same je..berkopiah tak berkopiah same jerp..yang beze dier berat ringan amalan kite semua je..realiti kehidupan bhaii..hari nie ko kutuk haqu..ko jage! Sok luse compomcompom haqu kutuk ko balik…hahahahha.. itu realiti sayangg…tak perlu haqu atau ko menafikan bende yang terhidang dekat depan mate nie…ye! Ko dan haqu tau kutukkutuk belakang nie salah..ciap cash pay dengan dose sekali..tp nape ko dengan haqu nak sangat kutukkutuk nie?? Pelik kan?? Bende yang salah semue nak kite buat tp bende yang baik?? Solat jemaah kat masjid ader ko dengan haqu buat?? Dalam setahun tu ader lah sekali dua nak pergi tu pun kalau tak uzur..hahahahha memang banyak silap kite nie..bile haqu tengok balik koleksii kutukkan haqu…masyaallah!!! Memang mati haqu nak bayar dengan pahale weii..memang darhh berkolekkoleksi
edisi kutuk mengutuk haqu dari first sampai la lah nie…dan ko macam mane??? Mesti lebih kurang macam haqu gark kan??

Urmm..ko tau tak yang main belakang nie ader kelebihan dgn keburukkan dier?? Eh! Eh! Mesti lah ader.. tp yg pasti dier punyer kelebihan tersangat lah sikit kuantiti nyer..okieokie ..haqu listkan aw…

Kelebihan
1.mengutuk tanpe didengari oleh si mangsa (terkutuk)..
 *ingat ALLAH maha mendengar
2.still boleh berkawan dengan si mangse (terkutuk) sbb dier tak tau pape
 *ALLAH tu maha mengetahui.
3.mampu bergurau sende dengan si magse (terkutuk) sbb dier tau yang kite tersangatt la
   baik..sampai boleh bergurau sende siap comolot lagi dengan dier (terkutuk) *haru bhaii

Keburukkan
1.mengaibkan si magse (terkutuk) a.k.a membogelkan maruah dier
2.merenggangkan relationship antare ko dan dier (terkutuk)
3.hantu fighting la korang lepas edisi kutuk mengutuk 
*tariktarik rambut sampai tercabut
4.si magse (terkutuk) mengalami tekanan jiwe 
sbb kutukkan nurani korang tu
5.mendownkan diri si mangse(terkutuk)
6.bermusuhan sampai postpost dekat fb *normal
7.dose mule berpetipeti
8.si magse (terkutuk) mengalami kemurungan ter ter terlampau lampau...

hee~~ tu jerp yg haqu mampu listkan..tp rase nyer banyak lagikan keburukkan bile kite nie main belakang?? Tp nak buat cam ner?? Sampai kiamat pun aktiviti main belakang nie  tak kan ader ending dier…ko tak percaye??? Hee~~ ko tunggu jer la sampaii kiamatt ..kalau semue yang haqu cakap nie auta ko betolkan yerkk...


http://www.smileycodes.info da...daaaaa

Monday, February 7, 2011

bajet DIVA ..sorry!! awak boley blahh!!

                                                            
pedepekkkkkk!!!! DIva kau!! pthuiieee!!! amat mengelegakkan hati korang..bile segelintir kawan korang buat perangai DIVA depan korang?? naknak yang cantik..*tlong jgn perasan cantik yerkk!! hahahah
ye ah!! dah tau diri cantik..orang keliling dok puji melambunglambung sampaii terkangkang kaki dier.. mau tunjuk DIVA depan member yg kureng cantik tuh kan.. kompomkompom lah member yang kurang cantik tuh rase nak ludahludah ?? kankadang haqu pikir gark..pe lah perempuan cantik nie..darh tau diri tuh cantik jangan la dok tunjuk ko tuh DIVA..kenkadang perempuanperempuan lain pun boley meluat tengok...mane tak nyer..muka dah cukup cantik tp perangai cam tenggiling pink lakss...haqu rase pun nak lempang kat perempuan cam tuh..hahahhaha *pangggg!!! cantik luar tp buruk dalam pun  tak boley gark yanggg oiii!!!

berbikini di bali
haqu pun kenkandang amat pelik lagi.. bile seorang laki dok larilari anak nak dapatkan perempuanperempuan cantik alaala  nie..pade hal dorang tak pikir ker 1 hari nanti kecantikkan tuh jugak yang luntur dek mase..haqu ader sorang kawan laki muke dier.. *boley la kalau ajak kawin ..pitis *okie..kenyang la korang kalau cople gan dier yag penting dier bawak kerete berbumbung..hahahhaha tp dier dok tekejarkejar bagai nak rak dekat member haqu nie ..muke *memang cun gabai la kalah fasha sendat.. pitis *ader la buat tampung hidup single dier.. tp kesudahan nyer..kawan haqu  tak layan kawan laki haqu tuh..eh!! memang sedih ..haqu gase kawan jantan haqu tuh sampai nak terjon lombong emas darh kot sbb kawan haqu tuh tolak bahagi darab niat cinta murni lagi suci dier tuh*auta.. haqu bantaikan gelak lah...

so,bile dah ramai dok kejar perempuan cantink..sekali lagi perempuan nie tunjuk DIVA...what-the-jibeng???
perlu ker perempuanperempuan cantik nie buat perangai cam tuh?? sekarang haqu nak tanye..hagakhagak korang nie cantik tak??? hahahahhahaha korang jangan tanye haqu cantik ke tak..darh tentutentu lerr..haqu nie kachak!!

p/s mak :: satu jari tuju pd seseorang..empat jari lagi menuju ke arah kite!! =,=''


                                                      
http://www.smileycodes.info da...daaaaa

Sunday, February 6, 2011

GEGAR 1,000 BLOG OLEH BEN ASHAARI

                   BEN ASHAARI

SAYA SOKONG DUNIA BLOG dan SAYA SUKA KERANA SAYA MINAT MENULIS DAN MEMBACA BLOG ! ANDA BAGAIMANA ??

mau join?? picit here!!!


http://www.smileycodes.info da...daaaaa

Wednesday, February 2, 2011

kebanyakkan lelaki malaya TAK reti beROMANCE??

ouchhh!!! betul?? tak betul?? betul la tu kan??dengar yerkk!! saye kate kebanyakkan bkn semue okieee!! ngheheheh~kebanyakkan lelaki-lelaki malaya memang tak reti nak beromance-romance.....time ideal lelaki-lelaki klimaks beromance nie bile time mude belia..time hangat-hangat taik bercinta..perghhhh!!! kalau boleh mau berkepit dengan awek 25jam...kalau keluar berdating tuh memang  tak sah kalau tak pegang tangan..pinggang..bahu..memang wajib pegang.. tak pe..cube lak korang tengok sesetengah lelaki-lelaki malaya lepas dowang ader bini..campur ader anak due tige orang..eh hagak-hagak korang la..sempat ke nak pegang pinggang bini dorang..eh..paling sengkek pun pegang tangan..hahahha memang tak sempat la jang....ko gilo jang??..anak dah  due tige ader hati nak pegang itu ini depan anak..malu la bhaiii!!aah..bagos la ko malu yerkk jang..dulu time ko merendek dengan bini ko..sebelum kawin dok relex jerp haqu tengok pegang itu ini..hahahha datangkan lepas kawin dah segan lak..adesss!! macam-macam ..duniedunie..tuh okie lagi..nie lagi sadiss.. nenek umor 60 tahun dok ajak laki dier pergi merendek dekat sungai belakang rumah siap nak pegang tangan laki dier..konon-konon nak jiwang la pepetang bute..tp hampeh laki dier teriak bhaii..

"haish!! jang ko gilo ka?? pepotang buto nie..dok ajak jalan dokat sungai siap pogang tangan haqu jang..ko tak nampok bebudak tuh tengokkan kito nie jang..malu haqu jang..da tuo-tuo...hak dok pogang-pogang tongan..sawan vavi pink ko jang??"

eh memang teguris bhaii hati bini dier..leklok bini nak pegang tangan ader ckp cm tuh..kahkah..tak romance sungguhhh!!..haqu rase memang nawaitu bini dier nak baling laki dier kat tepi sungai tuh..alang-alang dah geram..hahhahahaa kasik balingg la bhaii...

sentap jap nenek nie kene sound dengan laki dier..hakhak !!
tp bile haqu tengok owang barat punyer romance..perghhhh!!! memang umphhh!! superdopaaa laa!!!rate-rate dowang memang romence tahaap gabana lah...tak kisah anak 12 ekor sekali pun....dowang boley tunjukkan dowang punyer romance depan anak-anak..tp haqu tengok lagi best bile datok nenek yang umor dalam 60 70 boley dok merendek kat tepi kolom..macam umor 18 tahun bhai dowang punyer merendek..hatta,dowang dah ader cucu pun..dowang still romance bhaii..siap pegang tangan jalan tepi kolam bersaksikan anak-anak mudi berambut keperang-perangan...mybe tuh salah satu care dowang nak mengeratkan hubungan antare suami isteri dengan keluarge..
  
                               
tp owang kite??? hampehhh!!! segan la..malu la..pe la..hahahhaa tuh pasal zaman sekarang trend cerai berai sbb dowang tuh tak reti nak pupuk sifat romance dowang tuh..kalau dah bercerai mesti ckp.."kami dah tak sehaluan".."bkn jodoh kami" what-the-jibeng??? hahahh anak ko dah satu team bola jang ..ko darh cakap tak sehaluan?? hahahah..baik lerr lepas kawin ko terus cerai bhaii..hahahahhaha..pe dah...name pun trend cerai berai yerk tak?? so pade semua-semua lelaki malaya peliss lahh jadik romance siket untuk kebahagiaan..dunieAkhirat..hahahhaha winkwink^^

winkwink^^ haqu nak laki haqu romance-romance cam uncle JALAL ah!!!
                                            
                                        
http://www.smileycodes.info da...daaaaa

Tuesday, February 1, 2011

'Edit Photo Contest'

       

jeng-jeng-jeng..
haqu maw join la contest nie
dianjurkan oleh jengjengjeng....rieyanaynn
..agagag~~ 
mane tau kot kot haqu menang..kahkah!!
kot kot sis nie terpikat ter ter ter suke kat pixca pixca haqu ker.. *perasan tahap gabana
so haqu dengan tak malu nyerr mempersepahkannn!!!!!!
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
tadaaaaaa!!!!!!!

first pixca

before~

after~

second pixca

before~

after


hahah okie sekali 2 haqu bg...okie pixca nie haqu gembat dari member haqu  
yolaaa!!..pixca haqu x howt macam dowang..hahahha 2 pasal haqu x mau edit..hahahha
nak join picit SINI okie

hahak!! haqu tag 3 0wang okiee!!

ila
fadil
thegarang


 sekian winkwink^^



http://www.smileycodes.info da...daaaaa

Search This Blog