erk! gua nak tukar slanga "gua lu" boleh? boleh lah boleh lahhttp://www.smileycodes.info

i loikee!!

Monday, February 14, 2011

Main belakang =.=

awwww!!


Haqu tau ko..ko ko dan haqu memang suke main belakang..memang nikmat ah kan bile main belakang nie..tak der saper nampak tau pun dengar bile ko..ko..ko dan haqu bergabung main belakang nie..hari ini turn ko main belakang sok luse haqu lak yang main belakang..ko laki..haqu pompan..same jerp manusie??..main belakang tetap main bhaii..cume kuwat pelahan jep yg tentukan kelajuan kite semue…saper berani main depan kat si nie?? Ko??ko?? tau ko??? Haqu? memang tak la kan…Alaa…sume tak berani main depan kan??? Sebab pe?? Takut? Cuak?? Sentap?? Tau pun ko dgn haqu memang nak jage hati orang lain?? Jalan paling mudah main belakang…bende nie semue memang normal ..memang tak dapat nak nafikan la..dose memang dose la weii..main belakang bhaii…dose la..sejak zaman tokadam dulu..bende-bende nie memang darh melekat dari generasi ke generasi…okie haqu simpulkan satu keadaan yang boleh ko..ko dan ko paham…

Lokasi :buSTOP
Jam : 10 malam

Dua orang wanita berbaju kurung yang baru balik dari tempat kerja dari kilang keropok cap dara muda ..mereka sedang enak duduk di bustop sambil menunggu kemunculan bas yang terkencetkencet tuu ….

10mint…

Seseorang lelaki melintas di hadapan mereka tersenyum ke arah mereka..kemas.bergaya.unggul tapi…….sayangg tak der hidung*kesian

*bisikbisik minah kilang keropok cap dara muda

 "eh ko nampak tak?? Hidung dier dissapear larhh..hahahahaa" 

 "aah la weii…cancel jadik menantu pilihan mak haqu…kambing haqu  pun lagi lawa der…hahahahah"

 "tau tak pe..pastu ade hati nak senyum..darh macam tengorak batu bersurat haqu tengokk..hahhahahaha"

Biase lah..insan a.k.a manusie suke sangat main berlakang..kalau depan-depan tak lak ko kutuk dier kan?? Biase manusie kate kan..okie..kite same jep..bile nampak sesuatu tak kire yang ade kene mengene ke tak ker..ade jer nak complaincomplain..kutukkutuk…tu ini .haqu ko dan ko..same..tak de beze pun..pakai tudung tak pakai tudung same je..berkopiah tak berkopiah same jerp..yang beze dier berat ringan amalan kite semua je..realiti kehidupan bhaii..hari nie ko kutuk haqu..ko jage! Sok luse compomcompom haqu kutuk ko balik…hahahahha.. itu realiti sayangg…tak perlu haqu atau ko menafikan bende yang terhidang dekat depan mate nie…ye! Ko dan haqu tau kutukkutuk belakang nie salah..ciap cash pay dengan dose sekali..tp nape ko dengan haqu nak sangat kutukkutuk nie?? Pelik kan?? Bende yang salah semue nak kite buat tp bende yang baik?? Solat jemaah kat masjid ader ko dengan haqu buat?? Dalam setahun tu ader lah sekali dua nak pergi tu pun kalau tak uzur..hahahahha memang banyak silap kite nie..bile haqu tengok balik koleksii kutukkan haqu…masyaallah!!! Memang mati haqu nak bayar dengan pahale weii..memang darhh berkolekkoleksi
edisi kutuk mengutuk haqu dari first sampai la lah nie…dan ko macam mane??? Mesti lebih kurang macam haqu gark kan??

Urmm..ko tau tak yang main belakang nie ader kelebihan dgn keburukkan dier?? Eh! Eh! Mesti lah ader.. tp yg pasti dier punyer kelebihan tersangat lah sikit kuantiti nyer..okieokie ..haqu listkan aw…

Kelebihan
1.mengutuk tanpe didengari oleh si mangsa (terkutuk)..
 *ingat ALLAH maha mendengar
2.still boleh berkawan dengan si mangse (terkutuk) sbb dier tak tau pape
 *ALLAH tu maha mengetahui.
3.mampu bergurau sende dengan si magse (terkutuk) sbb dier tau yang kite tersangatt la
   baik..sampai boleh bergurau sende siap comolot lagi dengan dier (terkutuk) *haru bhaii

Keburukkan
1.mengaibkan si magse (terkutuk) a.k.a membogelkan maruah dier
2.merenggangkan relationship antare ko dan dier (terkutuk)
3.hantu fighting la korang lepas edisi kutuk mengutuk 
*tariktarik rambut sampai tercabut
4.si magse (terkutuk) mengalami tekanan jiwe 
sbb kutukkan nurani korang tu
5.mendownkan diri si mangse(terkutuk)
6.bermusuhan sampai postpost dekat fb *normal
7.dose mule berpetipeti
8.si magse (terkutuk) mengalami kemurungan ter ter terlampau lampau...

hee~~ tu jerp yg haqu mampu listkan..tp rase nyer banyak lagikan keburukkan bile kite nie main belakang?? Tp nak buat cam ner?? Sampai kiamat pun aktiviti main belakang nie  tak kan ader ending dier…ko tak percaye??? Hee~~ ko tunggu jer la sampaii kiamatt ..kalau semue yang haqu cakap nie auta ko betolkan yerkk...


http://www.smileycodes.info da...daaaaa

4 comments:

  1. panjang lebar entri ni.. cte pasal kutuk kutuk rupe nye.. huu.. betul2 setuju sangat tapi kadang ter wat gak bende same .. nak wat cane kan.. name pun manusia.. sedar x sedar.. tbe2 dah wat.. so cume leh kurangkan je r.. =)

    ReplyDelete
  2. hahhahahah..ingat pasal pe?? jengjengjeng..hahahaha..tu la mulut manusie xley nak tutup kenkadang diry sendiri pun tak mampu nak kawal...mampu kurang jerp kan?? hahahahhaha

    ReplyDelete
  3. tau takpe. mender aa men blakang neh. haha! penyampaian menarik. bese aa kutuk mengutuk. semua takkan terlepas dari dosa. kite usaha kawal lagi la. huhu.

    ReplyDelete
  4. ahhaha 2 ah pasaii..kankadang tak sedar yg kite darh main belakang..haishhh...darh balik bau ingat ...kite tak lari dari tu semue :((

    ReplyDelete

sebuah rengekan komen yang ikhlas membawa seribu erti .

Search This Blog